Cueva de Na Bernarda y Vuelta del General.-23/09/2012Iniciem la temporada d’excursions amb una ruta curta, combina a la perfecció la muntanya lleugera amb la mar. Transcorre bona part sota l’ombra dels pins.
Iniciem la caminada a la volta del General, situada a la carretera C-710 d'Esporles a Banyalbufar (Km 85,3).

Des d’aquí agafem el camí dit de Baix en direcció el port del Calonge a través del pinar de Baix.

En un tres i no res, el camí travessa la barrera que dóna entrada a la finca de son Bunyola.

Seguim caminant i passem per un trencall que ens queda a la nostra esquerra segons el sentit de la marxa. Nosaltres seguim recta, pel camí superior. Pel camí inferior, es per on tornarem més tard.
Transcorreguts aproximadament uns cinc minuts, trobem les runes d’una caseta de roter, i al costat una sitja i una curiosa barraca de carboner.
El camí, ample i bastant planer transcorre sense cap entrebanc. Ara presenta marges de sosteniment i llargues fileres d’escopidors.

 Seguim avançant i després d’un quilòmetre de la sitja, arribem a un forn de calç i al pi de la Consulta. Segons en Tomàs, lloc de trobada dels carrabiners d’Esporles i Banyalbufar durant les guàrdies.
Ara retrocedim uns metres enrere i localitzem un tirany que davalla a la mar. A una gran roca al costat del camí hi ha un petita fletxa mig despintada que ens indica el lloc per on hem de desviar-nos.
Emprenem la baixada per un desdibuixat corriol fitat mig amagat per la vegetació i per dins un ombrívol pinar.

En sortir de la pineda, ens trobem amb un terreny amb pendent i un poc inestable que ens fa transitar amb molta cura. Amb l’ajuda de fites de pedra seguim la línia de la costa en direcció Sud-Est saltant de roca en roca, fins assolir el nostre objectiu d’avui la curiosa cova de na Bernarda. Hem tardat uns 40 minuts des que hem abandonat el camí de Baix.
El topònim de na Bernarda segurament és un neotopònim atribuïble als pescadors de la contrada, ja que en els mapes antics no figura. (Informació extreta del blog Aires de la serra Mallorquina de l’amic Joan Riera.)
Després de gaudir del racó, refem el camí fet i pugem (SW) per un tiranyó empinat que ens mena sense cap dificultat a una zona planera coneguda amb el nom del pla del Cavall. Seguim un camí de carro paral·lel al camí de Baix, fins que s'uneixen els dos. Ara sols ens queda seguir el camí fins arribar de nou a la volta des General tancat el cercle d'aquesta curta i bonica excursió.
Ruta circular amb 256 metres de pujada acumulada i 4,7 km de recorregut.


Información extraída de Viaranys

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si te gusta la entrada deja tu comentario.

 
ir arriba